Vahetult enne kohtuprotsessi on aga välja tulnud oluline fakt: nimelt olevat Dürr politseile ütlusi andes märkinud, et dopinguga oli seotud ka tema endine treener Gerald Heigl.

Heigli võimaliku seotuse teeb algava kohtuasja valguses oluliseks tõsiasi, et ta oli aastatel 2004-2017 Austria suusaliidu palgal ning sealse koondisega seotud - aastatel 2011-2017 oli ta koguni suusakoondise peatreener. Hiljem tegutses ta nii laskesuusataja Dominik Landertingeri kui ka murdmaamehe Max Hauke (kes jäi Seefeldis veredopinguga vahele) treenerina.

"Saame kinnitada, et meie klient tunnistas politseile ütlusi andes, et ta sai Gerald Heiglilt Sotši olümpiale eelnenud võistlushooaegadel dopingut," kinnitas Dürri advokaat ARD-le.

Dürri väitel oli Heigl kogu aeg dopingu tarvitamisest teadlik ning mitte ainult seda - ta olevat ka sportlasele aineid ja tarvitamisjuhiseid jaganud.

ARD andmetel seisneb kavatseb Dürri leer kohtule Austria suusaliidu vastu esitada võimalikult palju viimaste aastate skandaale, et sellega näidata, et suusaliit ei saanud nende kõigi suhtes teadmatuses olla.

Dürr vallandati tollibüroost
Isegi kui Dürr selle kohtuasja võidab, ei saa ta end sugugi päris võidumehena tunda. 32-aastane austerlane töötas enne skandaali puhkemist kohalikus tollibüroos, ent on sealt praeguseks lahkunud - ta vallandati. Föderaalne rahandusministeerium kinnitas ARD-le, et Dürri vastu algatati sisejuurdlus, mille tulemusena ta ilma kompensatsioonita ametist vabastati.