Mullu veebruaris Seefeldis toimunud MM-i ajal lahvatanud dopinguskandaalis oli Dürril suur roll. Nimelt oli rahvusvahelise dopinguvõrgustiku uurimiseks käivitatud operatsiooni "Aadrilaskmine" aluseks 2019. aasta jaanuaris esilinastunud ARD dokumentaalfilm "Geheimsache Doping: Die Gier nach Gold - Der Weg in die Dopingfalle" (Salajane doping: kulla ahnus - tee dopingulõksu), kus just Dürr oli see, kes rahvusvahelise dopinguvõrgustiku paljastas. Dürr ise jäi esmakordselt dopinguga vahele 2014. aasta Sotši taliolümpial, kui tema proovist avastati keelatud aine EPO jälgi.

Dürr mõisteti süüdi nii dopingu tarvitamises kui teiste sportlaste õhutamises dopingu tarvitamisele. Karistuse määramisel võeti arvesse ka austerlase koostööd võimudega. Endisele suusatajale määrati lõpuks 15-kuuline tingimisi vanglakaristus ja 720 euro suurune trahv. Dürr tunnistas kohtusaalis, et Saksa dopinguarsti Mark Schmidti kontakti vahendas talle Itaalia laskesuusataja Daniel Taschler.

Lisaks Dürrile oli kohtu all ka endine Austria murdmaasuusakoondise peatreener Gerald Heigl. Heiglile määrati 12-kuuline tingimisi vanglakaristus ja 3120 euro suurune rahatrahv. Innsbrucki kohtus mainiti mitmel korral ka endise Austria murdmaasuusataja Harald Wurmi ning tuntud suusatreeneri Walter Mayeri nime, kes kuulatakse üle 19. veebruaril.

Mullu MM-i ajal lahvatanud dopinguskandaali käigus vahistati austerlased Dominik Baldauf ja Max Hauke, eestlased Karel Tammjärv ja Andreas Veerpalu ning kasahh Aleksei Poltoranin. Hiljem tunnistas veredopingu tarvitamise üles ka Algo Kärp.

Baldaufile määrati viimati koguni viie kuu pikkune tingimisi vanglakaristus. Saksa arsti Mark Schmidti juhendamisel ja abiga veredopingut tarvitanud Baldauf mõisteti süüdi tõsises spordipettuses. Samasuguse karistuse sai eelmisel aastal ka verevahetuse ajal teolt tabatud Hauke. Mõlemad austerlased on rahvusvahelise suusaliidu (FIS) poolt saanud nelja-aastase võistluskeelu.

Eelmise aasta novembri lõpus teatas FIS, et nelja-aastased võistluskeelud on määratud ka Tammjärvele, Veerpalule, Kärbile ja Poltoraninile. Lisaks määrati sama pikk tegutsemiskeeld dopingureeglite rikkumiste eest Mati Alaverile ja Andrus Veerpalule. Detsembris kuulutas FIS, et Tammjärve, Alaveri, Poltoranini ja noorema Veerpalu osas on uurimine lõpule jõudnud ning otsus jääb jõusse. Kärbi ja kahekordse olümpiavõitja Andrus Veerpalu osas aga uurimine jätkub.

Tammjärv ja Kärp tunnistasid mullu kevadel, et Saksa dopinguarsti Mark Schmidti kontakti vahendas neile Mati Alaver.

Novembri keskel määras Harju maakohus Alaverile dopingu tarvitamisele kallutamise eest tingimisi aastase vanglakaristuse pooleteist aasta pikkuse katseajaga.