"Ma ei tea, kas ma peaks Poltoraninist rääkima, kuid minu jaoks on see kummaline. Tema treeneriks on Veerpalu (Andrus Veerpalu - toim), kes sattus samuti dopinguga pahuksisse. Mina ei oleks sellist venda oma treeneriks võtnud," teatas Halfvarsson ajalehele Aftonbladet.

Rootslane lisas, et loodetavasti võetakse selle juhtumi käigus kõik dopingupatused vahele.

Suusaalade maailmameistrivõistlustel Seefeldis puhkes täna suur dopinguskandaal - Austria ja Saksamaa ametivõimude ühisoperatsiooni käigus koodnimega "Aadrilaskmine" vahistati kokku üheksa inimest, neist viis sportlast, sealhulgas ka Eesti koondislased Karel Tammjärv ja Andreas Veerpalu. Kinni peeti ka Kasahstani suusakuulsus Aleksei Poltoranin, kelle juhendajateks Andrus Veerpalu ja Mati Alaver.

Seefeldis pärastlõunal toimunud pressikonverentsil avaldasid ametivõimud, et haarang oli osa "juba aastaid ülemaailmselt tegutsenud võrgustiku" vastasest uurimisest. Rahvusvahelise meedia andmetel on uurimise keskmes Austria arst Mark Schmidt, kes laiemale avalikkusele sai tuntuks 2008. aastal jalgrattureid puudutanud veredopinguskandaaliga.

Viis vahistatud sportlast olid kohaliku prokuröri ja politsei sõnul puutunud kuritegeliku võrgustiku liikmetega kokku nii enne MMi kui ka MMi ajal. Üks sportlasel oli isegi vahistamise ajal olnud nõel veenis.


Kahekordne olümpiavõitja Andrus Veerpalu ja tema toonane treener Mati Alaver on ise olnud dopinguskandaali keskmes, kui Veerpalu andis 2011. aastal positiivse dopinguproovi. Kaks aastat hiljem vabastas Rahvusvaheline Spordikohus ta siiski süüst, leides, et kasvuhormooni testi piirmäärad polnud proovi võtmise ajal veel piisavalt teaduslikult fikseeritud.