Rootsi suusaliit andis detsembri alguses teada, et Karlsson peab mõneks ajaks võistlemisest loobuma, sest ei läbinud rutiinset tervisekontrolli. Karlsson pidi kehale puhkust andma ja vähem treenima.

Karlsson naases võistlustulle alles tänavu veebruaris. Lõppenud nädalavahetusel oli rootslanna stardis Soomes Lahtis toimunud MK-etapil, kus saavutas 10 km eraldistardist klassikatehnika sõidus kõrge neljanda koha.

"Minu suusatamise tase oli täna tugev," rääkis Karlsson pühapäevase võistluspäeva järel. "Nautisin suusarajal olemist. Olin lähedal esikohale ja see tunne oli hea. Õnneks on mul veel palju sõite tänavu ees."

"Mul olid tervisemured. Minu keha ei olnud tasakaalus," jäi Karlsson Soome meediale võistluspausi kommenteerides napisõnaliseks. "Ma olin sunnitud võtma pausi ja laskma oma kehal taastuda. Loomulikult oli see raske aeg, sest ma ei tahaks olla kusagil mujal kui raja peal ja oma koondisekaaslaste juures."

Karlssoni sõnul tuli võistluspaus talle ka kasuks. "Sain elule väljaspool sporti uue vaate. Mõistsin, et ma pole ainult suusataja. Ma pole veel saanud nii palju treenida kui varem, aga pean end maha rahustama. Ma ei saa lihtsalt kohe endast maksimumi välja panna."