"Lõpetame oma karjääri pärast Faluni mänge," kinnitas Jönsson enda ja oma kallima Anna Haagi lõpetamist ajalehele Expressen.

Haagi sõnul sündis lõpetamisotsus Pyeongchangi olümpia ajal. "Ärkasin ühel hommikul ja tundsin, et praegu on hea aeg karjääri lõpetamiseks. Rääkisin sellest Emiliga ja jõudsime üksmeelse otsuseni," rääkis Lõuna-Koreas teatesõidus hõbemedali võitnud 31-aastane rootslanna.

32-aastane Jönsson, kes võitis neli hooaega tagasi Sotši taliolümpial pronksi nii sprindis kui sprinditeates, lisas omalt poolt: "Ma olen juba tükk aega tundnud, et minu keha ei suuda enam pakkuda sellist taset, mis mind rahuldaks. Ma pole enam piisavalt kiire ja edukas ning seda on vaimselt raske taluda."

Jönsson võitis lisaks Sotši olümpiapronksidele maailmameistrivõistlustelt hõbeda ja pronksi ning saavutas 17 MK-etapivõitu. Haagi auhinnakollektsioonis on lisaks Pyeongchangi hõbemedalile Sotši olümpiakuld teatesõidus, kaks hõbemedalit Vancouveri olümpialt, MM-idelt kolm hõbedat ja üks pronks teatesõitudest ning kaks MK-etapivõitu.

Paar kavatseb abielluda tänavu suvel.