Andren-Sandberg leiab, et norralanna juhtum on vägagi sarnane poolatar Justyna Kowalczyki 2005. aasta dopingujuhtumile, kirjutab ajaleht Dagbladet. Kowalczyk andis toona positiivse dopinguproovi, kuna kasutas achilleuse kõõluse vigastusest taastumiseks valuvaigistit, mida võis tarvitada vaid võistlusvälisel ajal.
"Mõlema puhul on tegemist anaboolse steroidi ja veredopinguga. Johaugi seis on ehk pisut raskem."
Åke Andren-Sandberg

Kuna poolatari dopinguproovist leiti seda ainet (deksametasooni) ka võistluste ajal, määrati suusatajale kaheaastane võistlukeeld. Kowalczyk kaebas otsuse edasi ning tema keeld lühendati ühele aastale.

Andren-Sandberg usub, et Johaugi juhtum on sellele sarnane. "Mõlema puhul on tegemist anaboolse steroidi ja veredopinguga. Johaugi seis on ehk pisut raskem. Kuid kummalgi juhul ei kasutatud seda ainet sooritusvõime parandamise eesmärgil," rääkis dopinguekspert.

Andren-Sandberg ei taha ennustada, millise karistuse võib Johaug saada: "Sõltub sellest, kas tema versiooni usutakse. Mängu tuleb inimlikkus, kõik teevad ju vigu. Kui tema varasemad dopinguproovid on puhtad, on see kergendav asjaolu."

Norra suusakoondise mänedžer Jørn Ernst ütles Dagbladetile, et Johaugi on kontrollitud sagedasti, kuid seda, millal norralanna enne positiivset proovi viimati analüüsi andis, ta ei avalikustanud.

Johaug, kes on olümpiavõitja ja seitsmekordne maailmameister, teatas neljapäeval antud pressikonverentsil, et on jäänud vahele keelatud ainega klostebool. Nimetatud aine olevat tema sõnul organismi sattunud läbi huulekreemi Trofodermini.