Teisipäeval Norras tehtud üleriigilisel küsitlusel leidis 62% norralastest, et Northugi vabandus oli täiesti siiras, kirjutab ajaleht Verdens Gang.

Samas vaid 16,9% vastanutest leidis, et Northug esitas vabanduse, sest tal ei jäänud muud üle. Kõige suurem toetus sai Northugile osaks suusasangari kodukohas Kesk-Norras, kus teda toetas 71,5% vastanutest. Küsimusele, kas 28-aastane Northug tõuseb uuesti suusamaailma tippu, vastas jaatavalt 57,5%.

Northug andis esmaspäeval VG-s avameelse intervjuu, kus tunnistas oma eksimust ja palus vabandust. Ajalehe andmetel oli verdunud silmadega Northug intervjuu ajal korduvalt nutma puhkemas.

"Petter on väga tänulik, et nii paljud inimesed endiselt temasse usuvad ja on arvamusel, et ta jõuab uuesti tippu," sõnas Northugi mänedžer Are Sørum Langas küsitluse tulemusi kommenteerides. "Petter mõistab täielikult, et tal on pikk tee minna, et täielikku usaldust tagasi võita."

Üheksakordse maailmameistri mänedžer lisas, et Northug on juhtunust endiselt šokis ning ei soovinud seetõttu ise ajalehele kommentaare anda.

Kuigi Norra suusangar sai küsitlusel suure toetuse, on tema usaldusväärsus siiski kõikuma löönud. Küsimusele, kas Northug on ka tulevikus teistele heaks eeskujuks, vastas jaatavalt vaid 38,5% inimestest. Eitava vastuse andis 29,5%, kolmandik inimestest ei osanud seisukohta võtta. 

Northugi auhinnakollektsioonis on kokku 16 maailmameistrivõistluste ja olümpiamängude medalit - MM-idelt 9 kulda ja 3 hõbedat ning olümpialt 2 kulda, 1 hõbe ja 1 pronks.

Pühapäeval Audi A7-ga rajapiiretesse kihutanud suusakuulsust võib purjuspäi põhjustatud avarii eest oodata kuni kahe kuu pikkune vanglakaristus.