"Kindlasti ei saa öelda, et hooaeg ootuspäraselt on alanud. Ma ütleks, et rahuldav algus. Mõni võistlus on läinud loodetult nagu Kuusamo klassikasprint. Kuid mõni võistlus ka tõsiselt kehvalt," võttis koondise peatreeneri kohusetäitja Raul Olle hooaja alguse kokku.

Roglas 14 kilomeetri klassikasõidul 32. koha saanud Karel Tammjärve sõiduga oli Raul Olle rahul. "Tammjärve sõiduga jäin väga rahule. Algo Kärp haigestus. Aivar Rehemaalt (45. koht) ootasime kindlasti rohkem."

"Peeter Kümmelilt ootasime loomulikult uisusprindist edasipääsu. Kuid Tatjana Mannima tegi väga hea sõidu. Nii head tulemust pole tükk aega olnud," kommenteeris Olle naiste 10 kilomeetri klassikasõidu 33. kohta, kus Mannimal punktikohast 3 sekundit puudu jäi.

Skandinaavia karikal suutis Kein Einaste välja sõita vaid 62. ja 75. koha. "Tänu Rootsi ja Norra võistlejatele on Skandinaavia karikal väga hea tase," selgitas Olle kehva kohta.

Ülejärgmisel nädalal alustab koondis Tour de Ski'd ning kuna tiitlivõistluseid sel hooajal pole, on suusaliidul kavas kõik 7 kohta ära kasutada. "Koondise valik pannakse paika kuuma rühma järgi. Sprinteritest lähevad kohale Peeter Kümmel, Timo Simonlatser ja Kein Einaste. Lisaks siis neli distantsi meest Eeri Vahtra, Algo Kärp, Karel Tammjärv ning Aivar Rehemaa."