"Uurimine käib. Andrus Veerpalule pole veel süüdistust esitatud, teda pole isegi veel küsitletud. Ma ei tea, miks FIS ütles teisiti," sõnas Innsbrucki prokuratuuri kõneisik Hansjörg Mayr, kirjutab Õhtuleht.

Ta lisas, et Innsbrucki prokuratuur uurib Andrus Veerpalu seoses kahtlusega dopingu- ja spordipettuses, mis kerkis esile operatsiooni "Aadrilaskmine" uurimise käigus.

FIS-i antidopingu osakonna juht Sarah Fussek ütles teisipäeval Delfile saadetud kirjas, et kuigi Aleksei Poltoranin ja Andreas Veerpalu tunnistasid oma osaluse organiseeritud veredopinguskeemis üles, jätkab Andrus Veerpalu oma seotuse eitamist ja väidab, et ei tea selliste keelatud meetodite kasutamisest midagi. FIS-i kinnitusel esitas Innsbrucki prokuratuur seejuures Veerpalule kriminaalsüüdistuse.

"FIS teeb koostööd Saksa ja Austria jõuorganitega, kes on meiega jaganud oma uurimise tulemusi. Just hiljuti esitas Innsbrucki prokuratuur Andrus Veerpalule kriminaalsüüdistuse," ütles Fussek.

Nüüd selgus, et kriminaalsüüdistuse spordipettuses on saanud hoopis Karel Tammjärv, kes jäi mullusel suusaalade MM-il Seefeldis veredopinguga vahele. Sarnaselt Tammjärvele dopingu kasutamisega vahele jäänud Andreas Veerpalule pole süüdistust veel esitatud.