Soome politseile on laekunud kaks taotlust, milles nõutakse Bolšunovi suhtes uurimise algatamist. Häme politsei kriminaalasjade vanemkomissar Martti Hirvonen kinnitas Iltalehele, et Bolšunovi käitumise osas alustatakse eeluurimist. Kuriteoteate esitajad olid tema sõnul üksikisikud, kes on väitnud, et Bolšunov tahtis sihilikult vigastust tekitada.

Bolšunov põhjustas suure skandaali pühapäeval, kui virutas Lahti MK-etapi meeste 4x7,5 km teatesõidu lõpusirgel Mäki suunas kaks korda suusakepiga, sest leidis, et soomlane blokeeris teda määrustevastaselt. Finišijoone ületamise järel sõitis Bolšunov Mäkile veel ka jõhkralt sisse, nii et viimane kukkus pikali.

Soome suusaliit on kinnitanud, et Joni Mäki ei kavatse Bolšunovi kohta politseile kaebust esitada. Küll on aga Soome rahvuskoondis pöördunud rahvusvahelise suusaliidu poole (FIS) taotlusega, milles nõutakse venelasele võistluskeelu määramist.

FIS-i teatel piirdub Bolšunovi karistus esialgu vaid diskvalifitseerimisega, võistluskeelu rakendamist kaalutakse siis, kui venelane uuesti midagi sarnast korraldab.

Bolšunov ja Venemaa teatenlik said Lahtis kolmanda koha, kuid venelase raevupurske järel meeskond diskvalfitseeriti.