Tehvandi spordikeskuse juht Alar Arukuusk kardab, et sel aastal Otepääl enam lund juurde toota ei õnnestu. "Ilmateade ei luba enam sellist külmalainet, et saaks lumekahurid tööle panna," ütles Arukuusk TV6 spordiuudistele.

MK-etapi peakorraldaja Jaak Mae sõnul mängiti teisipäevasel koosviibimisel lisaks senistele A ja B variantidele läbi ka kriisistsenaarium. "Ideaali püüdmine läheb juba raskeks, aga variante on meil alati varuks olnud. Variant B, mille kohaselt jääb külma ja loodusliku lume puudumisel distantsisõitudel raja pikkuseks 3,75 kilomeetrit, sai juba suvel välja mõeldud. Nüüd tegime ka päris kriisivariand ehk üritame teha oma lumest 2,5 kilomeetrise ringi ning selle sisse ka sprindiraja ära mahutada," ütles Mae.

Võistluse päris ära jäämist Mae kinnitusel pelgama ei pea. "Seda me ei kaalunud. Kilomeetrine rada on valmis. Tänase päeva seisuga jagub meil ka eelmise aasta lund veel 800 meetriks. Iseenesest väga palju juurde pole vaja teha. Sprindiraja saab sellest juba kokku," ütles ta.

Lumekontroll tehakse Tehvandil 11. jaanuaril ning Mae sõnul tuleb selleks ajaks langetada raja pikkuse suhtes lõplik otsus.

Otepää MK-etapp peetakse tänavu 21. ja 22. jaanuaril. Esimesel võistluspäeval on kavas sprint ning teisel meeste ja naiste eraldistardist klassikasõidud.