"Ütlesin talle, et tal ei võta ju tükki küljest ära paar sõna öelda, kuid Peter on mees, kes tahab endale võimalikult vähe tähelepanu tõmmata," ütles Norra koondise treener Vidar Løfshus väljaandele VG.

Løfshus pole rahul, et Northug ajakirjanikele võistlusel, mille üheks korraldajaks oli tema enda klubi Strindheim, ajakirjanikele lihtsalt selja keeras ning pühapäevasele 10 km klassikasõidule järgnenud lilletseremooniale ilmumata jättis. Ajalehes VG on ka pilt, kuidas teise ja kolmanda koha omanikud vapralt poodiumil seisavad, mille kõige kõrgem aste on tühjaks jäetud. Vaata siit!

Ajendatuna kahekordse olümpiavõitja ja seitsmekordse maailmameistri nädalavahetuse trikitamistest on Norra meedias tekkinud arutelu selle üle, kas Northugil poleks parem kolida Šveitsi, nagu tal enne Vancouveri olümpiat plaanis oli, sest kodumaal ei anta suusaässale hetkeksi rahu. Northug ei saavat enam poeski käia, ilma et temalt iga nurga peal autogrammi ei küsitaks.

"Kardan, et ta kaotab motivatsiooni, kuna ta ei saa enam kunagi olla tema ise. Ta ei saa tänavalgi käia, ilma et keegi taalle järele hüüaks või temaga pilti tahaks teha. Selline tähelepanu võis lõbu pakkuda, kui ta oli 19-aastane. Kuid ta ei arva enam nii," ütles Løfshus Adresseavisenile.

Peagi peaks skandaalset suusameest nägema ka Eesti publik, sest Northug on end üles andnud 19. veebruaril toimuvale Tartu Maratonile. Otepää MK-etapi 21. ja 22. jaanuaril jättis norralane vahele.