Kowalczyk on sel kümnendil olnud norralannade üheks suuremaks konkurendiks, kuid lõppenud olümpiatalvel ta enam parimatele konkurentsi pakkuda ei suutnud. Pyeongchangis jäi tema parimaks tulemuseks 14. koht 30 km klassikasõidus.

Neljal korral MK-sarja üldarvestuses võitnud poolatar võitis aastate jooksul kaks olümpiakulda (2010. aastal Vancouveris 30 km klassikasõidus ja 2014. aastal Sotšis 10 km klassikasõidus) ja kaks MM-tiitlit (2009. aastal Liberecis suusavahetusega sõidus ja 30 km vabatehnikasõidus).

Olümpiamängudelt on tal kokku viis ja maailmameistrivõistlustelt kaheksa medalit. MK-sarjas teenis ta 50 etapivõitu.

Kowalczyk on aastate jooksul olnud norralaste ja nende astmarohtude üks aktiivsemaid kritiseerijaid. Samamoodi sai poolatarilt kriitikat ka Kristina Šmigun-Vähi, kelle puhul uuriti hoolikalt 2006. aasta Torino mängude dopinguproove. Keelatud ainetega on pahuksis olnud aga ka Kowalczyk ise, kes jäi 2005. aastal vahele deksametasooni kasutamisega. Lõpuks piirduti tema puhul ühe aasta pikkuse võistluskeeluga.

Kodumaa meediale sõnas Kowalczyk, et MK-sarja tasemel on tema sõidud nüüd sõidetud. Naasta võib ta ainult olukorras, kus Poola naiskonnal peaks vaja olema abi teatesõidus. Vastava lubaduse käis ta välja Przeglad Sportowy veergudel.