Tammjärv, Veerpalu ja Poltoranin on kõik praegu ajutise võistluskeelu all. Kui eestlased tunnistasid veredopingu kasutamise üles, siis erinevate väljaannete andmetel tunnistas Poltoranin Seefeldis ülekuulamisel oma süü üles, kuid vabaks saades taganes sellest tunnistusest ja väitis, et pole kunagi veredopingut kasutanud. Lisaks neile jäid vahele veel Austria suusatajad Max Hauke ja Dominik Baldauf. Nende osas on aga juba lõplik lahendus selgunud ning austerlastele määrati juulis nelja-aastane võistluskeeld.

Norra väljaanne Nettavisen otsustas FIS-ilt uurida, miks pole lõplikku otsust võetud vastu eestlaste ja kasahhi osas. "Uurimine on jätkuvalt käimas. Kui arengud on toimunud, avalikustame selle kohe," kommenteeris Norra meediale FIS-i kommunikatsioonidirektor Jenny Wiedeke.

FIS seda ei põhjendanud, miks kolme sportlase osas on otsus viibinud.

"On natukene kummaline, et otsustusprotsessi ei saa teha universaalsemaks ning efektiivsemaks selliste juhtumite puhul, mille asjaolud on vägagi sarnased," hindas olukorda norralasest dopinguekspert Mads Kaggestad. "Jutt käib ju samadest meetoditest ja inimestest. Kõik peaks olema normaalne, kui antakse sama karistus."

"Samal ajal on räägitud, et spordis võiks kasutusele võtta sarnane karistussüsteem nagu igapäevaelus," jätkas Kaggestad. "Tõsi on ka see, et osade juhtumite puhul võib tulla mängu nüansse, mis pikendavad kogu protsessi." Ta tõi näitena Hispaania profiratturi Juan Jose Cobo, kellelt võeti tänavu ära võit, mille ta saavutas 2011. aastal.

"Siiski on praegu tegu juhtumiga, kus politsei käes on väga palju dokumente ning neil on ilmselt rohkem tõsiselt võetavaid tõendeid kui tavaliselt spordis. Kõik peaks enamvähem selge olema," lisas norralane.

Lisaks Tammjärvele ja Veerpalule tunnistas hiljem veredopingu kasutamise üles ka Algo Kärp. Skandaaliga on seotud ka suusatreener Mati Alaver ning kahekordne olümpiavõitja Andrus Veerpalu, kes oli Tammjärve sõnul tema ja Andrease hämaratest tegudest teadlik.