Dürr on mees, kelle ülestunnistus jaanuaris Saksa ARD kanalis linastunud filmis oli üheks peamiseks ajendiks möödunud kolmapäeval Austria ja Saksa politsei poolt korraldatud reidides, mille käigus nabiti kinni ka Karel Tammjärv ja Andreas Veerpalu. Tänaseks on doktor Schmidti teenuste kasutamist tunnistanud ka Algo Kärp ning Austria jalgratturid Georg Preidler ja Stefan Denifl.

Baldauf ja Hauke on erinevates intervjuudes tunnistanud, et said Erfurtis tegutsenud dopingutohtri, nüüd Müncheni vanglas istuva Mark Schmidti kontakti just Dürrilt. Viimase sõnul pole tema aga Schmidti teenuseid teistele sportlastele vahendanud.

ARD saate "Sportschau" veebikülg kirjutab, et Dürri kuulati Innsbrucki jaoskonnas üle neli tundi ning kohal viibis ka tema sakslasest advokaat Michael Lehner. Dürr vabastati vahi alt teisipäeva hilisõhtul. Prokuratuuri sõnul pole alust kahtlustada, et Dürr võiks edasist uurimise käiku mõjutada.

Dürr tunnistas üles kolm hiljutist kohtumist Schmidti ja tema assistendiga. Schmidt oli isiklikult tegelenud (tõenäoliselt kas verd välja võtnud või sisse tagasi pannud - G.L.) 2018. aasta suve lõpus Müncheni lähedal A8 maantee ääres asuvas külalistemajas Rasthaus Irschenberg, kus ta käis verd loovutamas ka enne 2014. aasta Sotši olümpiamänge.
Innsbrucki politseijaoskond.

Vereülekanne tehti maantee ääres autos

ARD andmetel tegi järgmise protseduuri temaga Schmidti assistent Diana S. Schlamdingi lähedal Pichlis ühes autode puhkekohas 19. või 20. oktoobril. See protseduur viidi läbi autos.

Dürri sõnul pidi viimane protseduur aset leidma Swiss Cupi võistluse eel Campras, kuhu pidi tulema järjekordne Schmidti abiline. See on esimene kord, kui Erfurti ja Seefeldi dopinguskandaaliga on seostatud Šveitsi.

Dürr arreteeriti teisipäeva hommikul tema tööpostilt tolliametist. Prokuratuur ei käsitle teda enam kui tunnistajat, vaid ta on nüüd süüdistatav.

Dürr lõpetas karjääri, kuna ei suutnud äsja lõppenud Seefeldi MM-ile kvalifitseeruda. Sotši olümpial EPO-ga vahele jäänud, kuid ka insuliini ja kasvuhormooni kasutanud ning 2016. aastal võistluskeelust vabanenud austerlane tuli tippsporti tagasi interneti korjanduse teel teenitud 40 000 euro abiga, Austria suusaliidust ta enam toetust ei saanud.

Tänavu jaanuaris avaldas Dürr koos Martin Prinziga raamatu pealkirjaga "Der Weg zurück" (tõlk: tee tagasi).