"Aleksei on klassikatehnika paaristõukelises sõiduviisis üks maailma tugevamaid suusatajaid. Meie sportlaste ettevalmistuses on kandev teema, kuidas tema eeskuju järgides suurendada nende paaristõukelise sõiduviis efektiivsust. Jyväskylä ülikoolis tehtud suusatamise jõualases uuringus selgus, et paaristõukelise sõiduviisi võimsusel on vastastikune seos lõuatõmbamise tulemusega. Paneme igas treeningupaigas vahendi üles ja lõpetame lõuatõmbamisega nii hommikuse kui ka õhtuse treeningu," selgitas Alaver.

"Mõne jõuharjutuse sooritamisel jääb Aleksei meie meestele alla, näiteks Raidole (Ränkel) kangi rinnalt surumises ja Algole (Kärp) kõhulihaste harjutuses, kuid lõuatõmbamise võimsuses on ta neist parem."

"Treenerid üritavad oma sportlasi ka isiksustena arendada. Meie suusatajad suhtlevad Alekseiga päevast päeva ja tänu sellele on nende, eriti Kareli (Tammjärv) ja Raido vene keele oskus palju paremaks läinud. Samuti on arenenud sportlaste empaatia-võime. Aleksei tuli suvel Otepääle, abikaasa ja kaks väikest last kaasas. Uues riigis harjumatusse keskkonda sisseelamine pole lihtne. Teeme kõik, et see mööduks tema perel võimalikult valutult," lisab Alaver.