EOK täitevkomitee otsustas täna teha ettepaneku kutsuda Mati Alaver ja Andrus Veerpalu tagasi olümpiakomitee liikmelisusest. Samuti otsustas täitevkomitee teha ettepaneku peatada meeste treenerilitsents ning võtta ära ka EOK teenetemärgid. „Me poleks kulutanud nii palju aega, kui Andrus Veerpalu oleks olnud siin,” kahetses EOK president Urmas Sõõrumaa, et Veerpalu ei soovinud tulla ütlusi andma.

Seejärel tekkis väike segadus teemal, kas olümpiavõitjaga on vahepeal suheldud. „Põhimõtteliselt küll,” vastas Sõõrumaa küsimusele, kas siis ei ole suheldud. Kui mitu korda üle küsiti, et mis tähendab „põhimõtteliselt”, siis täpsustas ta, et teatud suhtlus on siiski toimunud. „Mina olen saanud ta telefonitsi kätte. Ma ei ole saanud temalt mitte ühtegi kommentaari. Proovisin teda keelitada tulla ütlusi andma. Ta ütles, et ei olnud valmis,” selgitas Sõõrumaa, kes on veidi suhelnud ka Mati Alaveriga. „Ta saatis eile sõnumi, et Algo Kärp tuleb avaldusega kell 22 välja.”

Nii läkski. Eile teatas Kärp Õhtulehe vahendusel, et temagi on tarvitanud veredopingut nagu Karel Tammjärv ja Andreas Veerpalu. Kui Tammjärv ja Kärp on öelnud, et nemad said dopingutohtri kontakti Alaverilt, kes neile selle idee välja käis, siis Andreas ja Andrus Veerpalu pole sel teemal suud avanud. Teada on vaid see, et Tammjärve kinnitusel oli ka vanem Veerpalu veredopingu kasutamisest teadlik.