Eesti antidopingu (EAD) juhatuse liikme Henn Vallimäe sõnul koguvad nad tõendeid, kas Veerpalu tegutses võistlusel abilisena või oli pealtvaataja. Kui peaks juhtuma, et Veerpalu saabki nädalavahetusel aset leidnud sündmuste eest karistada, siis see ei oleks tema karjääris esimene samasugune rikkumine.

2012. aasta veebruaris, kandes samuti ajutist võistluskeeldu, tõmbas ta selga Eesti koondise vormi ja hooldemehe vesti ning aitas Otepää MK-etapi eel suuski katsetada. Alles pärast FIS-i murdmaajuhi Jürg Capoli sekkumist lahkus Veerpalu rajalt. Nagu WADA koodeks ette näeb, algas Veerpalu kolmeaastane võistluskeeld – mille spordikohus (CAS) küll hiljem tühistas – nullist ehk sellest päevast, kui ta hooldemehena tegutses.

Rahvusvaheline suusaliit FIS andis 29. novembril avaldatud pressiteates teada, et Seefeldi MM-il veredopinguga vahele jäänud Eesti suusatajatele Karel Tammjärvele ja Andreas Veerpalule määrati nelja-aastane võistluskeeld. Sama pika tegutsemiskeelu teenisid dopingureeglite rikkumise eest ka Andrease isa Andrus Veerpalu ja Mati Alaver.