"Kui mõõta südame rahulikkust või mitte rahulikkust südame löögisagedusega, siis kindlasti oli südame löögisagedus kõrgem olümpiamängude nendel päevadel, kui ma teadsin, et mu sportlastel on võimalus sõita medali peale võidu. Kui ma olen Sotšis, siis ma olen nii palju realist ja olen nii palju tippsporti näinud, et ma tean, et nendel mängudel minu poolt ette valmistatud sportlane ei sõida võidu medali peale. Kas ma seepärast lähen mängudele kergema ja rahulikuma südamega, on omaette küsimus," rääkis Alaver.

Veel rääkis Alaver, et Sotši saadetava murdmaasuusatajate tagasihoidlikust arvust 6 ei tohiks suurt numbrit teha, kuna olümpia kvalifikatsioonpunktide arvestuses "pandi omavahel konkureerima mitmevõistluses, kuigi sellist võistlusformaati olümpiamängudel ei ole."

"Meile sai saatuslikuks, et meie sprinditreener keskendus väga sprindispetsiifilisele treeningule, sprinterid ei startinud tavadistantsil, mis viiski meie 5-6 sportlase kohad seal reitingus väga tagasihoidlikuks," ütles Alaver.