"Ei ole kunagi õnnestunud seda noormeest näost näkku näha," ütles Norras Holmenkolleni MK-etapiks valmistuv Alaver, kellel enda sõnul Päkaga ka distantsilt väga palju kokkupuuteid polnud.

"Ei oska tema tööd kommenteerida. See periood jäi lühikeseks," lausus ta.

Päkk ütles Päevalehele, et otsustas lahkuda, kuna suusaliit polnud valmis murdmaasuusakoondise pealt rahasid teistele aladele ümber suunama. "Kui nende tööstiil jääb samaks, ei muutu paraku midagi. Miks ei võiks kasvõi proovida – eriti nüüd, kus murdmaasuusatamisel pole pehmelt öeldes parimad päevad – teist teed liikuda? Mis selles halba oleks? Hullemaks ei läheks asjad ju niikuinii," ültes Päkk.

Alaver sõnas, et talle jääb Päka nurin arusaamatuks: "Kui murdmaasuusatamise alajuht nii väidab, on see arusaamatu. Kui seda väidaks suusahüpete, kahevõistluse või lumelaua alajuht, siis ma mõistaks seda. Siin on ilmselt mingi kommunikatsiooniprobleem."

Päka sõnul tegutsevat mõned inimesed suusaliidus endiselt Alaveri korralduste järgi ning läinud tema nõusolekust või kinnitusest ringiga mööda.

Palusime kommentaari ka kauaaegselt suusaliidu büroojuhilt Ülle Viinapuult, kes viibis parasjagu veredoonori kabinetis. "Ma ei kommenteeri seda praegu ega ka tulevikus. Meil on selleks president, kes neid asju kommenteerib," kõlas vastus.

Sellele, et Viinapuule jagas korraldusi Alaver, mitte alajuht, viitab ka 14. detsembri suusaliidu juhatuse koosoleku protokoll. "Samuti peaksid büroojuhile tööülesandeid andma ESL-i peasekretär ja alajuhid, mistõttu ei ole mingit tarvidust otse treeneritega suhelda ning nende suulisi korraldusi täita. Vaatamata varasemale praktikale, kus võistlustega seotud logistikat on korraldanud ning FIS-i süsteemi kaudu registreerimisi teinud ESL-i büroojuht, siis murdmaasuusatamise puhul anti see alajuhi tööülesandeks, et koostöös valitsevaid pingeid minimeerida," seisab selles.

Täna meediale läkitatud pressiteates jääb suusaliit struktuurimuudatusi selgitades viisakaks ning Päka ja Mae lahkumise tegelikest põhjustest ei räägi. Mae lahkuvat teate kohaselt, kuna "peasekretäri suur töökoormus ei võimalda saavutada maksimaalset kasutegurit suusaliidu alade arengus ja samaaegaselt tippüritusi korraldades", Päkk pressiteates sõna ei võta.