„Variant B on meil FIS-iga juba läbi räägitud. Eelmisel nädalal kasutati Norras Sjusjøenis ju ka kahe ja poole kilomeetrist ringi. On ka muud variandid läbi mängitud, aga ma arvan, et nende järgi vajadust ei teki. Eelmise aasta lumi on meil olemas. Tehvandil on see hunniku juba lahti võetud ja raja tegime läheb juba lahti. Otepääl on tiigid olemas, kust lumetootmiseks vett saada, kui külmaks läheb ning kahurid samuti valmis. Meie võimsused on piisavad, lumi tehakse kindlasti ära,” rääkis Otepää MK-etapi peakorraldaja Jaak Mae.

Mae ütles veel, et tänavune ürituse eelarve peaks eelmise aasta omast (850 000 eurot) tulema 10 protsenti väiksem. „Suuremad kulud on telepildi tootmine ning kuuma grupi sportlaste reisimise, majutuse ja toitlustamise korraldamine. Lisaks veel lume valmistamine,” sõnas Mae, kes vahetas Otepää MK-etapi korralduskomitees välja Tehvandi spordikeskuse juhataja Alar Arukuuse.

Võistluste peakohtunik on Vahur Leemets, kes on ajavõtjana töötanud MK-etapil esimesest etapist saadik ning lööb FIS-is kaasa murdmasuusatamise reeglite komitees.

„Arvan, et mul on väga tubli ja kogenud meeskond, kellelt vajadusel nõu küsida ning kes seda ka alati on nõus jagama. Minu nägemuse järgi on see kogu meeskonna ühine üritus. Plaanis on eri valdkondade juhte rohkem kaasata ning neile rohkem vastutust anda. Üldvastutus on kindlasti minu peal, aga ma jagan seda nendega. Eeldan ja usun, et kui inimesed oma vabast ajast ja tahtest selles kaasa löövad, täidavad nad oma ülesandeid edukalt,” lisas Mae.

Pildid eile Otepääl üürgama pandud lumekahuritest:

Loe lisaks: