Kas Nurmsalu teeb kaks võistlushüpet?

Kaarel Nurmsalu tõmbas väikse mäe võistlusel õnneliku lotopileti ja pääses viimasena põhivõistlusele. „Organism hakkab pärast Aasia turneed aru saama, et oleme Euroopas,“ oli Nurmsalu optimistlik ja teatas, et teeb põhivõistlusel kaks hüpet ehk pääseb 30 sekka. Kas pääseb?

Ennustus: Kaarel Nurmsalu piirdub ühe hüppega.

Kas Põhjamaa saab suusahüppemedali?

Kirjade järgi peaks Lahtis toimuma põhja suusaalade MM, paraku pole põhjamaalastel tänavu ei kahevõistluses ega suusahüpetes poodiumile just tihti asja. Suusahüpete MK-l on esikolmikusse mahtunud vaid norralased ja põhiliselt Daniel Andre Tande. Kas ka MM-il loovutatakse poodium Kesk-Euroopale?

Ennustus: Norra saab suusahüpetes pronksi.

Kas Eesti meessuusataja mahub 30 sekka?

Senist arvestades võiks küsimus kõlada kummalisena, ent kaks aastat tagasi sai Aivar Rehemaa Falunis suusavahetusega sõidus 29. koha. Kuna Tiim Haanja lubas vähemalt kahte kohta 20 seas, siis on viimane aeg jalad kõhu alt välja võtta.

Ennustus: Eesti meessuusataja ei mahu 30 parema hulka.

Kas Ustjugov, Sundby või keegi kolmas?

Martin Johnsrud Sundby läheb suusavahetusega sõitu võitma, vabatehnika sprindis teiseks jäänud Sergei Ustjugov samuti ning kindlasti loodab veel keegi kulda. Kes siis? Venemaa koondise määrdemees Urmas Välbe oli veendunud, et Ustjugov võtab esikoha, sest: „Sundby paugutas end Otepää MK võiduga end tühjaks.“

Ennustus: Usume Välbet, võidab Ustjugov.

Kas Bjørgen võidab?

Norra suusakuninganna Marit Bjørgen lootis Lahtist lahkuda vähemalt kolme kullaga. Seega oleks tark üks neist suusavahetusega sõidus ära võtta.

Ennustus: Marit Bjørgen saab kulla.

-----

Tänane MMi ajakava:
12.00: naiste murdmaasuusatamine, 7,5+7,5 km suusavahetusega,
14.30: meeste murdmaasuusatamine, 15+15 km suusavahetusega,
17.30: meeste suusahüpped, normaalmäe põhivõistlus.