"Sellesama küsimuse me tegelikult tõstatame Robert Peetsi vahendusel ka FISi reeglite komiteele," sõnab Tartu Maratoni peakorraldaja Indrek Kelk. "Lihtne on ju otsusi langetada, kui tegu on MK- või Skandinaavia karika etappidega, kus on sadakond eliitsportlast, kellele võib igasugu reegleid kehtestada ja kontrolli selle saab hästi korraldada."

Kelgu sõnul on tema küll uuest määrusest teadlik, kuid ei oska sellega midagi peale hakata. "Kui eeldatakse, et täpselt samasugune rakendus hakkab toimuma ka FISi kalendris olevatel rahvaspordiüritustel, siis tahaks natuke rakenduslikke nõuandeid, mida meie korraldajatena täpsemalt ette peaksime võtma."

Kas tublid tervisesportlased peaksid nüüd igaks juhuks oma vahendid mõõdulindiga üle käima? "Selge see, et kontroll on alati pisteline, aga põhimõtteliselt peavad kõik valmis olema. Kas selline reegel üldse peaks rahvasuusatajatele kehtima? Ideaalne elu on ju tegelikult selline, et pika ja ülipika kepi kasutamine on eliitsõitjate pärusmaa, selleks on vaja eriti spetsiifilist erialast ettevalmistust. Rahvasportlastel teeks pika maratoni ajal pika kepi kasutamine elu ju veel raskemaks," arutleb Kelk.

"Tegelikult on küsimus aga põhimõttes. Võib öelda, et saame probleemist põhimõtteliselt aru, aga kas see tähendab nüüd seda, et me peame Tartu Maratoni juhendisse kirjutama, kui pikad võivad täpselt suusatajate kepid olla?"

Kokkuvõtteks on Kelk siiski lootusrikas, et päris absurdseks olukord ei muutu. "Rahustuseks võib öelda, et tõenäoliselt järjekordseks tavasuusataja ahistamiseks ei lähe, aga korraldajate elu lihtsustamiseks võiks FIS natuke asju üle täpsustada küll."