Maailma Antidopingu agentuuri WADA sportlaskomitee juht, endine murdmaasuusataja Beckie Scott kinnitas norralastele, et tema andmetel hakatakse eestlanna juhtumit sel nädalal CAS-is arutama. "WADA ei ole küll selle arutluse osapool, kuid meile öeldi, et seda hakatakse sel nädalal arutama," sõnas Scott.

See ei tähenda aga, et niigi pikaks veninud saaga igal juhul lähiajal lõppeks. "WADAle antakse teada, kui otsuseni jõutakse ning seejärel saame seda teemat ka kommenteerida, aga olenevalt sellest, kui keeruline juhtum on, võib see aega võtta, enne kui lõpliku otsuseni jõutakse."

Šmigun-Vähi võitis 2006. aastal Torino olümpial kaks kuldmedalit - 10 kilomeetri klassikasõidus ning 15 kilomeetri suusavahetusega sõidus. Enne 2014. aasta Sotši olümpiat tehtud dopinguproovide järeltestimisel osutusid väidetavalt positiivseks nii Šmigun-Vähi Torinos võetud A- kui ka B-proov, kuid advokaadid ja juristid on proovide tulemused ja nende võtmise meetodid kohtus vaidlustanud. Viimase aasta jooksul on kõik osapooled teema suhtes rangelt vaikinud.

Šmigun-Vähi juhtumit pole CAS-i kodulehel eelolevate istungite nimekirjas välja toodud, kuid selle põhjused peituvat selles, et advokaatide väidete kohaselt ei ole tegemist üldse dopingujuhtumiga ning Rahvusvaheline Olümpiakomitee väldib süüdimõistva otsuse puudumisel sportlase nime määrimist.