Just nimelt otsustas, mitte ei jäetud kõrvale, nagu oleks positiivse dopinguproovi andnud sportlase puhul normaalne. Siiani pole neljapäeval dopingujuhtumist avalikkust teatanud suusakuningannale isegi võistluskeeldu määratud.

"Tal oli võimalus selles osaleda, kuid ta vajab rahu ja vaikust," ütles ajalehele VG Johaugi advokaat Christian B. Hjort. "See oli talle kindlasti raske otsus. Ta tahab treeningutega endisel moel jätkata, aga praeguses olukorras on see keeruline."

Johaugi mänedžer Jörn Ernst: "Nagu Christian juba ütles, ta vajab rahu ja vaikust. Mul ei ole sellele rohkem midagi lisada. Ta on viimastel päevadel olnud kodus ja lähedastelt tuge otsinud. Ta treenib edasi ja üritab normaalset rutiini taastada."

Norra antidoping on öelnud, et Johaugi protsess võib aega võtta mõned nädalad ning senikaua võib ta treenida ja võistelda oma äranägemise järgi. Kui homme algaks MK-sarja hooaeg, võiks ta ka seal kaasa lüüa.

Kolmekordne olümpiamedalist andis positiivse dopinguproovi 16. septembril. Naine põhjendas anaboolse steroidi klostebooli kehasse sattumist Itaalia mäestikulaagris kasutatud huulekreemiga, mis talle ja koondise arstile märkamatult keelatud dopinguainet sisaldas. Doktor Fredrik S. Bendiksen võttis vastutuse ja teatas neljapäevasel pressikonverentsil ametist taandumisest.