Johaug tunnistas ajalehele Dagbladet, et püüab ajakirjandust vältida, kuid see on raske. "Üritan enda kohta kirjutatut lugeda nii vähe kui võimalik. Loen küll vaid pealkirju, aga ikkagi märkan, kui palju minust kirjutatakse. See maht on päris hirmutav," rääkis Johaug.

"Veebiuudiste kommentaare püüan vältida. Paljud toetavad mind, kuid leidub ka hulganisti neid, kes ei toeta. Ma pole robot. Olen kõigest inimene. See kõik mõjutab mind ja tundub jõhker," sõnas septembris positiivse dopinguproovi andnud Johaug.

Norralanna püüab end vaatamata võistluskeelule heas vormis hoida. Ta treenib Sjusjoenis, kus tal on toeks vend Karsten. "Siin on suusatajaid, kes on tulnud maailma erinevatest paikadest. Tunnen end siin pereliikmena ja see kõik teeb mulle kindlasti head," lisab Johaug optimistlikult.

Norralanna kannab hetkel ajutist võistluskeeldu. Jaanuari lõpus peaks Norra olümpiakomitee distsiplinaarkomisjon langetama lõpliku karistuse, mida rahvusvaheline suusaliit ja antidopinguagentuur võivad vaidlustada.