19-aastane ja 178 sentimeetrit pikk Piippo postitas Instagrami pildi endast 2014. aastal, nähes välja hirmuäratavalt kõhn.

"See oli lihtsalt hull. Pilt on tehtud kuu pärast mu halvimat perioodi. Kaalusin peaaegu 40 kilo. Mu elu oli kokku kukkumas," meenutab Piippo.

Neiu viis sellise ekstreemsuseni soov oma toitumist viimse vindini kontrollida ja treenida nii, nagu homset ei tulekski. Tulemus oli eluohtlik.

"2014. aasta sügisel, kui oli aeg täita ankeet noorte olümpiafestivali jaoks, ei suutnud ma seda teha. Teadsin, et ei pääse sinna, kui olen nii kõhn. Ma ei saanud varem aru, et mu kaal võiks kõrgem olla," kirjutab ta.

Olles nüüd rasked ajad selja taha jätnud, kaalub Piippo pildil nähtust 20 kg rohkem.

"Tahtsin selle avalikuks teha, kuna võin eeskujuks olla teistele samade probleemide küüsis vaevlevatele sportlastele. Kaalu tõustes läksid ka tulemused ülesmäge," lisab ta.

2015. aasta jaanuaris Austrias toimunud Euroopa noorte taliolümpiafestivalil saavutas Piippo 6,5 km distantsil viienda koha ning aitas teateneliku neljandaks. Noorte MM-il Rootsis tuli ta samal aastal 5 km sõidus hõbemedalile.

Täiskasvanute klassis hakkas Piippo rohkem võistlema alles tänavu. Hiljuti, 12. novembril Olosel toimunud kontrollvõistlusel tuli ta 8,6 km vabatehnikasõidus kõrgele kaheksandale kohale. Tal on auhinnakapis mitmeid Soome noorte meistritiitleid, täiskasvanute seas on ta kodumaal olnud 30 km vabatehnikasõidu kuues (2017 aprillis Ylitornios).