Esimene naistesõidu lõpetaja Margery Lilienthal oli finišijoont ületades täis rõõmu ning energiat. “See oli nii lihtne! Kõik oli nii nii nii hea!” säras Lilienthal.

Sõidust osavõtjate seas oli ka Tartu abilinnapea Tiia Teppan, kes pidas sõidu eel naistele innustava avakõne: “Kui me selle sõidu ära teeme, siis oleme väga tublid ja võime öelda endale suure aitäh!” Vahetult enne sõitu oli Teppan veidi ärevuses, et rada tuleb raske, kuid sõidu lõpetanuna ei tundnud ta väsimust: “See oli puhas rõõm,” kinnitas Teppan.

Naistesõit on aastaid olnud ainulaadne võimalus kõikidel naistel särada suusarajal koos oma sõbrannade, naiskolleegidega, tütarde-emaga. Samas on see alati olnud ka hea võimalus kõikidel suusahuvilistel teha läbi mõnus suusasõit ja seda nii klassikalises kui vabas tehnikas.

Lisaks naistesõidule toimusid samal päeval ka Avatud Raja sõidud ja 1. Tartu Teatemaraton. Tänane päev oli nädal hiljem toimuva suure suusapeo, 41. Tartu Maratoni peaprooviks. Klubi Tartu Maraton projektijuhi Kunnar Karu sõnul möödus päev edukalt ning kinnitas, et peaproovi on vaja: „Peaproov on koht, kus näeme, mida on vaja veel teha, millele keskenduda ning mis vajaks veel täiendavat läbiarutamist,“ sõnas Karu ning lisas, et 41. Tartu Maratoni ettevalmistused käivad täie hooga.

Avatud Raja sõidud toimusid kahel distantsil: 63km ning 31 km. Pika distantsi sõitjatega startisid samal ajal ka 1. Tartu Teatemaratonist osalejad. Juba tuleval laupäeval, 18. veebruaril, saavad suusad alla panna lapsed 41. Tartu Maratoni Lastesõitudel ning järgmisel päeval, 19. veebruaril toimub juba 41. Tartu Maratoni põhisõit.