"See on esimene eeskätt rahvuslik juhtum ja nüüd on norralaste asi sellele lahendus leida," sõnas Kasper. "Pärast seda võivad FIS ja WADA (Rahvusvaheline antidopingu agentuur) otsuse edasi kaevata."

"Tavaliselt, kui ollakse süüdi, järgneb sellele 4-aastane võistluskeeld. Minu jaoks ei ole siin küsimust. Ja kui Johaug saab 4-aastase karistuse, on tal õigus esitada kaebus spordiarbitraaži. Seal võidakse tema karistus vähendada kas kolmele või kahele aastale, kuid see kõik on puhas spekulatsioon," lisas FISi juht.

Kasper tunnistas, et ta ei usu eriti Johaugi juttu dopingut sisaldanud huulekreemist. "Ma ei ole näinud tõendeid. See on meditsiiniekspertide otsustada, kuid mul on omad kahtlused."

Johaugi esindav advokaat Christian Hjort ütles Norra ajalehele VG, et on väga pettunud FISi presidendi antud intervjuus. "See näitab, et organisatsioon ei saa oma rollist aru ning neil on vähe usaldust uurimisorganite vastu," kritiseeris Hjort.

Johaug andis 16. septembril positiivse dopinguanalüüsi, mis näitas klostebooli kasutamist. Norralanna väitel sattus see anaboolne steroid tema organismi huulekreemi kaudu.