"Et kaks sellist asja nii lühikese aja jooksul sündisid, on raske uskuda," tõdes 34-aastane Rönning NRK-le. "Me usaldame arste sajaprotsendiliselt. Olen kogenud, kuidas meie arstid on erinevate probleemide ravimisel äärmiselt ranged, eriti välismaa apteekidest ostetud ravimite osas."

Rönning usub, et nii Martin Johnsrud Sundby, kes kasutas väidetavalt valesti ning liiga suures koguses astmaravimit, kui ka Therese Johaug, kelle dopinguproovist leiti väidetavalt huulekreemi kaudu sinna sattunud anaboolset steroidi, on süütud.

"Minu meelest ei ole päikesepõletuse ravimine dopingu kasutamine. Martinit tunnen samuti hästi - tal on lapsest saati astma olnud ning ta tegi ilmselt lihtsalt vea. See on traagika - mul on Norra suusatamisest väga kahju."

Arstide karmi režiimi meenutas ka omaaegne sprinter Trond Iversen. "2002. aastal keelas mul koondise arst Itaaliast midagi nii labast kui retseptivaba suuloputusvett osta. Me ei võtnud mitte kunagi sisse midagi, mille lubatavuses me sada protsenti kindlad ei olnud," säutsus Iversen Twitteris. "Kas tänapäeval on sportlased selles osas järsku libastuma hakanud?"