Eestlastest jäid teatavasti veebruaris veredopinguga vahele Karel Tammjärv ja Andreas Veerpalu ning hiljem tunnistas süüd ka Algo Kärp. Hauke oli aga meheks, kelle politsei võttis vahele otse vereülekande tegemise ajal.

Hauke tunnsitas nüüd, et dopinguga mehkeldamine oli tema elu suurim viga ning sellest ei teadnud tema lähedased midagi. Austerlase sõnul on vahele jäämise moment aga endiselt väga valus.

„Iga kord, kui ma seda fotot näen, siis kuulen jälle politseid ust avamas. Ma mäletan seda hetke täpselt, kui ma sain aru, et nüüd on kõik läbi,“ rääkis Hauke.

„Varem olin ma inimeste jaoks meeldiv noormees. Selle vahejuhtumi järel kõik muutus. Minus nähakse nüüd dopingutonti,“ rääkis Hauke. „Ma ei taha, et mind sellisena teatakse. Seetõttu tahan rääkida ka oma loo.“

Austerlase sõnul kaldus ta dopingu juurde, kuna ühel hetkel sai ta aru, et teistmoodi ta tippu ei jõua. Hauke oli juuniorina andekas suusataja, kuid täiskasvanute sekka jõudes hakkas vahe esimestega hoopis kasvama. „Kui keegi teeb ootamatult hea võistluse, siis hakatakse kohe sosistama, mida ta küll hommikul sõi,“ märkis Hauke suusamaailma omavaheliste suhete kohta.

Austria suusamehe jaoks muutusid asjad 2014. aasta Sotši olümpiaga. Toona tõusis kõvasti pildile tema kaasmaalane Johannes Dürr, kuid peagi jäi Dürr keelatud ainetega vahele. Hauke sõnul sai ta toona aru, et ainus viis kiiremini suusatamiseks ongi dopingu tarvitamine.

Hauke hakkas enda sõnul regulaarselt keelatud aineid kasutama 2016. aasta veebruarist. Üks hooaeg dopingutohtri Mark Schmidti juures maksis talle 10 000 eurot. Dopingutohtriga suhtlemiseks oli tal seejuures eraldi mobiiltelefon. Seda kõike selleks, et elukaaslane midagi ei kahtlustaks.

Hauke sõnul oli dopingust ka kõvasti kasu. Mehe sõnul muutus ta 15 km pikkusel distantsil keskmiselt 40 sekundit kiiremas. „Seda on tõesti palju ning võistluse lõpp-protokollis tõuseb niimoodi palju kohti,“ avaldas ta.

Hauke unistuseks oli Seefeldi MM-il teha 15 km klassikasõidus elu parim start. 27. veebruari jõuproovi ajal istus ta aga hoopis trellide taga. Hauke sõnul lootis ta jõuda kümne parema sekka.

„Oleksin kindlasti lõpetanud kümne parema seas. Kui oleksin aga võitnud kuldmedali, siis esiteks oleksin olnud kindlasti väga rõõmus. Seejärel oleksin ilmselt kartma hakanud,“ tunnistas Hauke.

Hauke kõrval jäi samal ajal dopinguga vahele ka tema tiimikaaslane ja sõber Dominik Baldauf.