Martin Himma oli üks kolmest suusatajast koos Marko Kilbi ja Henri Roosiga, kes möödunud nädalal Soomes toimunud Ruka MK-etapist osa võttis.

"Eesti Suusaliidu majanduslik seis on väga halb," vahendas Iltalehti eestlase sõnu. "Kõik sponsorid lahkusid dopinguskandaali tõttu. Kohalikud klubid peavad nüüd meid toetama teistmoodi kui varasemalt. Pidin ise palju sponsoreid leidma, et siin (MK-etapil) osaleda."

Teatatavasti jäid Eesti suusatajad Karel Tammjärv ja Andreas Veerpalu Seefeldi MM-il veredopingu tarvitamisega vahele. Hiljem tunnistas veredopingu tarvitamise üles ka Algo Kärp. Tammjärv sõnas Austrias korraldatud pressikonverentsil, et talle vahendas kontakti suusatreener Mati Alaver, kes 14. novembril dopingu tarvitamisele kallutamises süüdi mõisteti.

"Ma pole nende (suusatajate) peale vihane," tõdes Himma. "Karel on väga tore inimene, aga ta tegi ühe halva otsuse, kui hakkas 2016. aastal veredopingut kasutama."

Uus pööre dopinguskandaali tuli eelmisel reedel, kui rahvusvaheline suusaliit FIS otsustas dopinguga vahele jäänud Eesti suusatajaid karistada nelja-aastase võistluskeeluga. Dopingureeglite rikkumise eest määrati samasugune karistus veel Alaverile ja ka Andrus Veerpalule.

"Võib-olla on see liiga karm karistus. Üks aasta oleks olnud ehk piisav, samas Kareli ja Algo jaoks pole vahet, sest nad ei jätka," lisas Himma. "Alaver, nagu ma aru saan, on iga dopingujuhtumi taga. Karel ütles, et Mati andis talle Saksa arsti telefoninumbri. Kui Alaver poleks seda teinud ja veel julgustanud, poleks mu sõber Karel dopingut üldse tarvitama hakanudki."

"Ma pean uskuma ning teengi seda," vastas suusataja veel küsimusele, kas ta usub veel puhtasse sporti. "Kui nägin, kuidas soomlased Iivo Niskanenile kaasa elasid, siis see oli lahe ja motiveeris mind. Tahaksin vahel Eestis sarnast atmosfääri kogeda."