"Kui raport näitab, et Venemaa tippsuusatajad olid osa manipulatsionist, siis on muidugi võimalus kogu nende koondis Lahti MM-ilt kõrvale jätta," ütles Soome Puhta Spordi Keskuse peasekretär Harry Syväsalmi Ilta-Sanomatile.

"Siiski nõuab nii karmi otsuse tegemine veenvate tõendite olemasolu, mis näitaksid, et Venemaa sportlased tegelesid testide manipuleerimisega süsteemselt. Vastasel juhul on võimalik süüdi mõista vaid üksikuid indiviide."

Rahvusvahelise suusaliidu (FIS) juhatusse kuuluv Martti Uusitalo: "Vene suusatajate teema pole veel FIS-i täitevkomitees arutlusele tulnud. Teame küll, mida see raport sisaldas, ning oleme mingil määral valmistunud tulevikuks. Ent me saame oma seisukohad selles küsimuses kujundada alles järgmisel FIS-i istungil. Kui raport näitab midagi dramaatilist, siis on Venemaa koondise eemaldamine Lahti MM-ilt muidugi võimalik. Isiklikult ma ei usu sellisesse kollektiivkaristusse. Näib tõenäolisem, et puhastel sportlastel lubatakse siiski võistelda."

Kanada jurist Richard McLaren paljastas oma dopinguraporti teises osas, et Venemaa spordi- ja valitsusametnikud aitasid aastatel 2011-2015 ära vahetada või muul moel rikkuda rohkem kui 1000 sportlase dopinguproovi. Suurem proovide rikkumine leidis aset 2014. aasta Sotši olümpia ajal.