Cologna ootamatu ärasõidu põhjuseks on kerge vigastus - kaks nädalat tagasi hakkas tunda andma tema alaselja vasak pool, mis omakorda põhjustas valu säärelihases. Pärast laupäevast vabatehnikasprinti Otepääl tegi Cologna klassikasõiduks trenni ning sama probleem andis uuesti tunda.

"Klassikasõiduks harjutades tundsin täna jälle, kuidas säärelihas kinni tõmbus," selgitas 30-aastane Cologna Neue Zürcher Zeitungile.

Cologna hädad avalduvad ainult klassikatehnikat sõites - uisutades tal probleeme pole.

"Sel aastal olime varem tema sääremure kontrolli alla saanud, mida tõestavad ka tema head tulemused Tour de Ski klassikasõitudes," lisas Šveitsi koondise arst Patrick Noack. "Kahjuks on see probleem selja ja tuharalihase jäigenemisega tagasi tulnud."

Cologna otsustas pärast arstidega konsulteerimist Otepää pühapäevasest sõidust loobuda ning tagasi Šveitsi sõita, et järgmisel nädalal Lahtis algavaks MMiks maksimaalselt valmis olla.

"Järgmise nädala keskel analüüsime mu seisundit, et otsustada, millistel distantsidel ma starti lähen," rääkis Cologna. "Vabatehnikasõidud (50 km ja teatesõit) ei ole kindlasti probleemiks. Tunnen end hästi ja teen kõik, et Lahtist oma medal ära võtta."