Eesti aja järgi kell 16 toimus Innsbruckis pressikonverents, kus anti Austria ja Saksamaa ametivõimude poolt toimunust ülevaade.

Läbiotsimised ja kinnivõtmised toimusid Seefeldis kahe riigi ühisoperatsiooni käigus. Kahtlustatakse inimesi dopingu kasutamises ja sportlikus pettuses. Kahtlustused puudutavad hetkel viit sportlast - kaht austerlast, kaht eestlast ja üht kasahhi. Viis sportlast võeti täna vahi alla.

Pressikonverentsil ühtegi nime välja ei öeldud, kuid Saksa meedia on kinnitanud, et kinni on peetud austerlased Dominik Baldauf ja Max Hauke, eestlased Karel Tammjärv ja Andreas Veerpalu ning kasahh Aleksei Poltoranin, kes on Mati Alaveri ja Andrus Veerpalu õpilane.

Pikalt räägiti pressikonverentsil arstist, kes on varemgi olnud dopinguskandaalidega seotud. Ilmselt mõeldakse doktor Mark Schmidti, kellest Austria ja Saksa meedia juba täna rääkinud on.

Saksamaalt oli selle operatsiooniga seotud 120 politseinikku. "Oli selge, et see võrgustik oli tegutsenud ülemaailmselt juba aastaid. Kindlasti puudutab see veel teisigi sportlasi," rääkis Austria politseiametnik Dieter Csefan. "Varem polnud teada, milliste sportlastega see Saksa arst kokku puutus. Sellepärast võetigi nad Seefeldis kinni ja otsiti nende majad läbi."

Ühel sportlasel oli vahistamise ajal nõel veenis. Ka selle sportlase nime ei ole avalikustatud.

Rohkem üksikasju ei saavat selles uurimise faasis hetkel avaldada. "Loodame 48 tunni jooksul veel uue infoga välja tulla. Leidsime Saksamaalt illegaalse dopingulabori," teatas Csefan.

Kinnipeetuid saab vahi all hoida kuni 48 tundi.

Norra rahvusringhääling NRK kirjutas täna pärastlõunal, et arreteeritute seas on Austria arst doktor Mark Schmidt, kes 2008. aastal oli seotud jalgrattureid puudutanud veredopinguskandaaliga.

Delfile ja Eesti Päevalehele teadaolevalt elasid Tammjärv ja Andreas Veerpalu ülejäänud Eesti sportlastest eraldi majas.

Juhtum puudutab vaid murdmaasuusatajaid, Eesti kahevõistlejad ei tea juhtunust midagi. Eesti kahevõistluse alajuht Rauno Loit kinnitas Delfile, et Kristjan Ilves ja tema tiim elab murdmaasuusatajatest eraldi ning nende hotellis läbiotsimisi pole toimunud. „Loen ka ise uudistest, et dopinguskandaaliga on seotud eestlased. Meie kahevõistlejad sellega seotud pole. Norra ajakirjanikud helistasid just äsja, vastasin neile sama,” selgitas Loit.

Anti Saarepuu: "Viis minutit tagasi helistas mulle Expresseni ajakirjanik. Karel Tammjärv ei stardi, Andreas Veerpalu samuti. Ma ei tea, miks. Nad tulid meist eraldi suusakeskusesse."