Hauke tegi sellise ülestunnistuse täna Innsbrucki regionaalkohtus alanud protsessil. Tema juriidilised kaitsjad vaidlustasid aga suusatajale esitatud kahjunõude. Kuna riikliku süüdistaja andmetel teenis Hauke keelatud ainete tarvitamise abil auhinnarahade ja sponsorite näol enam kui 50 000 eurot, nõutakse temalt ka sellist summat sisse. Antidopingu reegleid olevat Hauke rikkunud alates 2015/16 hooajast.

Hauke advokaatide hinnangul ei ole see summa õige ning kohus ei peaks seda austerlaselt välja nõudma.

Hauke tunnistas kohtus, et keegi ei õhutanud teda dopingut kasutama. "Keelatud ainete kasutamine oli vaid minu otsus. Tegin selle ise ja üksinda," sõnas austerlane.

Skandaalse Saksa spordiarsti Mark Schmidti kontakti sai Hauke koondisekaaslaselt Johannes Dürrelt. Veredopingu kasutamise eest maksis ta Schmidtile hooaja eest 10 000 eurot. Hauke sõnul oli tema verekottidel varjunimeks märgitud "Moritz" ning arstile tasumine toimus sularahas.

Kohus otsustas Hauket karistada poole aasta pikkuse tingimisi vanglakaristusega ning 480 euro suuruse rahatrahviga.

27-aastane Hauke jäi 28. veebruaril Seefeldis politseile vahele hetkel, kui talle tehti vereülekannet. Vaata videot:

Seefeldi MMil võeti veredopinguga vahele ka Eesti suusatajad Karel Tammjärv ja Andreas Veerpalu. Hiljem tunnistas veredopingu kasutamise üles ka Algo Kärp.