Björgen on tippsportlase karjäärile joone alla tõmmanud, aga sel aastal on ta taas korralikult treenima hakanud. Kaheksakordse olümpiavõitja hooaja suurim eesmärk on edukas esinemine märtsis toimuval Vasaloppeti maratonil.

Norralanna haudus mõtteid osaleda ka sel nädalavahetusel Beitostöelnis peetavatel FIS-i võistlustel, aga antidopingureeglite unustamise tõttu ta seda teha ei saa. Kahtluse all on ka jaanuari lõpus toimuval Marcialonga maratonil võistlemine.

"Olin veidi naiivne. Kui teatasin, et kavatsen osaleda pikamaasõitudel, arvasin, et olen dopingukontrollidele avatud. Ma ei arvanud, et pean ADAMS-i süsteemiga liituma. Pean seal olema pool aastat, enne kui võistelda saan, aga jäin suvel natuke hiljaks. Puhas minu viga," rääkis Björgen Norra rahvusringhälingule.

ADAMS on rahvusvahelise antidopinguagentuuri WADA süsteem, kus talletatakse laboritulemused, raviotstarbelise kasutamise erandid ja teave dopinguvastaste reeglite rikkumiste kohta. Seda kasutatakse etteteatamata dopingutestide läbiviimiseks.

Norra ekspertide hinnangul on Björgen piisavalt heas vormis, et ta saaks aidata MK-etappidel ja MM-il ka Norra teatekoondist, siis nii suurt tagasitulekut murdmaasuusatajal plaanis ei ole.

"MK-sarja tasemel võistlemiseks peaksin treenima kaks korda päevas. Need ajad on läbi," kinnitas Björgen. Praegu treenib ta kuni 15 tundi nädalas.