Björgen lootis jaanuari lõpus osaleda Itaalias peetaval Marcialonga maratonil, aga antidopingureeglite unustamise tõttu ei saa ta seda teha.

"Olin veidi naiivne. Kui teatasin, et kavatsen osaleda pikamaasõitudel, arvasin, et olen dopingukontrollidele avatud. Ma ei arvanud, et pean ADAMS-i süsteemiga liituma. Pean seal olema pool aastat, enne kui võistelda saan, aga jäin suvel natuke hiljaks. Puhas minu viga," rääkis Björgen novembris Norra rahvusringhälingule.

ADAMS on rahvusvahelise antidopinguagentuuri WADA süsteem, kus talletatakse laboritulemused, raviotstarbelise kasutamise erandid ja teave dopinguvastaste reeglite rikkumiste kohta. Seda kasutatakse etteteatamata dopingutestide läbiviimiseks.

Björgen taotles rahvusvaheliselt suusaliidult, et keeluperioodi lühendataks kuuelt kuult viiele. Norra maratonitiimi juht Jörgen Aukland teatas kolmapäeval, et taotlust ei rahuldatud. Enne 28. veebruari ei tohi Björgen FIS-i võistlustel osaleda.

Björgen on tippsportlase karjäärile joone alla tõmmanud, aga sel aastal on ta taas korralikult treenima hakanud. Kaheksakordse olümpiavõitja hooaja suurim eesmärk on edukas esinemine 7. märtsil toimuval Vasaloppeti maratonil.

"Mariti jaoks oleks Marcialongal osalemine väga vajalik olnud, et maratonivõistlustega kohaneda. Nüüd ei ole ta enam Vasaloppetil favoriit," ütles Aukland NRK-le.