Bragiel plaanib nimelt murdmaasuusatamises olümpiamängudel osaleda.

"Paul on treeninud tänavu umbes 100 päeva Soomes ja praegugi on ta Lapimaal," rääkis Bragieli soomlasest treener Heikki Haapamäki.

Ameeriklane ei mõtleks praegu Sotšist, kui ta poleks mõni aeg tagasi ärimiitingul kohtunud Kolumbia presidendi Juan Manuel Santosega. Bragiel rääkis riigipeale oma murest ning kolme kuu pärast oligi tal Kolumbia pass taskus.

"Paulil ei ole tugevat sporditausta, olgugi, et ta on sõitnud rattaga USA läänerannikult idarannikule ja läbinud aerutades kogu Mississippi jõe. Viimase kümne aasta jooksul on tema sportlik vorm olnud kõikuv, kuid sel aastal on tal selja taga juba 600 treeningtundi. Ka tema kaal on langenud aastaga 16 kilo võrra," kiidab Haapamäki hoolealust.

Haapamäki ja Bragieli projekt pakub huvi mujalgi kui Soomes, näiteks järgmisel nädalal ilmub duost Wall Street Journalis artikkel. Bragiel on USA-s tuntud tehnoloogia-alase konsulteerimise ja investeerimise poolest.

Bragiel hakkas tõsisemalt treenima just murdmaasuusatamist seetõttu, kuna sel alal on olümpiamängudel varemgi osalenud eksootiliste riikide esindajad. Tõsi, tee veebruaris toimuvaks Sotši olümpiaks on varasemast keerukam, mis sest, et ta on FIS-i numbri saanud ja tohib rahvusvahelistel võistlustel seega osaleda.

Nimelt peab Bragiel esmalt osalema FIS-i võistlustel, kus ta tohib 10 km distantsil kaotada liidrile maksimaalselt 10 ja 15 km distantsil 12,5 minutiga. Olümpiapiletit plaanib ta püüda viiel võistlusel, neist esimene leiab aset juba novembri keskpaigas Põhja-Soomes Muonios.

"Sellise taseme saavutamine on võimalik, kuid kindel pole see mingil juhul. Pauli viib edasi ameeriklastele omane optimism," kiidab Haapamäki.

Bragiel pole kunagi niivõrd lähedal olümpiamängudel osalemisele olnud, olgugi, et IT-ärimees on unistanud sellest 11. eluaastast alates.

Pilti 36-aastasest spordimehest vaata siit.