Kui dopinguskandaali tõttu Seefeldi MM-i 15 km klassikasõidust loobuma pidanud Andreas Veerpalu ja Karel Tammjärv poleks päris suurde mängu sekkunud, siis Poltoranin ihkas sealt medalit. Paraku pidi ta suusatamise asemel hoopis politseijaoskonnas selgitusi jagama ja sinna ka ööseks jääma.

Mõistagi küsisid Kasahstani ajakirjanikud eile seda sama, mida eestlasedki: mis siis ikkagi juhtus? „Ta istus toas ja jõi teed, kuid politsei saabus ja ta võistlustelt eemaldas,” kirjeldas juhtunut treener Aleksei Nakonetšnõi. Paraku rohkem detaile ta Kasahstani meediale ei avaldanud. „Ma ei tea põhjuseid, aga sellest on väga kahju, kuna ta oli perfektses vormis ja talle olid head suusad ette valmistatud.”

Suusataja Denis Volotka väitis, et kuulis Poltoraniniga juhtunust alles 15 km sõidu finišis. „Sain alles finišis teada, et ta ei startinudki,” rääkis Volotka. „Ma ei teadnud sellest üldse. Ta elas alati võistlusteks valmistudes eraldi hotellitoas, seega ma ei näinud teda seal eriti. Meile tehti enne individuaalvõistlust üks dopingukontroll – see oli kõik. Rohkem mingeid teste või üldse seda teemat üleval ei olnud.”

Kasahstani suusaliidu kõneisik Samal Naurjuzova kinnitas, et dopingu suhtes kehtib neil nulltolerants. Samas ei soovinud ta enne täiendava info saamist kommentaare jagada. „Me oleme kategooriliselt ebaausate võtete vastu. Aga kuni pole tõestatud, et ta rikkus reegleid ja alaliit pole saanud WADAlt, ROKilt ja FIS-ilt teavitust, et teda ametlikult süüdistatakse, seni me kaitseme oma sportlast. Praegu tundub, et ta oli valel ajal vales kohas,” kostis Naurjuzova.

Samas deklareeris Kasahstani suusaliit, et nad on teinud pidevalt teavitustööd lubatud ja lubamatute võtete osas ning kui tuleb välja, et mängureegleid on rikutud, siis ei saa karistada mitte üksnes sportlane, vaid ka treener ja taustaliikmed, neil võetakse ära ka õigus viibida treeningubaasides. Siinkohal tuleb märkida, et Poltoraninit on viimastel aastatel juhendanud Andrus Veerpalu ja Mati Alaver, seega karistus võib ka neid puudutada.

Naurjuzova ei tahtnud siiski Poltoraninist petmist kuidagi uskuda: „Tunnen teda isiklikult. Ta on terve oma elu spordis olnud, nüüd on 31 aastat vana, ta on alati suhtunud treeningusse väga suure vastutustundega. Kui kõik teised lõõgastusid, siis tema läks ikka trenni. Raske on uskuda, et Poltoranin võiks teadlikult ausa mängu põhimõtteid rikkuda.”

Eilse päeva jooksul ei selgunud, milles Poltoraninit, Veerpalu ja Tammjärve täpselt kahtlustatakse – kas dopingu kasutamises, vahendamises või milleski muus. Politsei esindaja kinnitusel ei peeta neid sportlasi kuritegeliku dopingugrupeeringu liikmeteks, kuid ka grupeeringuga koostöö tegemine on kuritegu. Vastavalt Austria seadustele võib rikkumise korral ähvardada reaalne vanglakaristus.