"Mina olnuks Sjusjoenis nõus sõitma klassikavahetust," sõnas Delfile nädalapäevad tagasi Aivar Rehemaa. "Vaadates Kuusamo poole, kus on klassikasõidud, poleks teates osalemine paha teinud. Eks treenerid otsustasid ja kindlasti on mitmeid objektiivseid põhjuseid, miks ei sõideta. Küll me edaspidi ikka teatesõitudes osaleme, päris nii kindlasti pole, et Eesti meeskond konkurentsist ära kaob,"oli Rehemaa kindel.

"Lehtedes kirjutatakse, et meil suusatamist enam pole ja alaliit saab pidevalt sõimata. Samas, ma ütlen, et Suusaliit on koondislastele loonud kõik tingimused, et me ei peaks suusatamise ümber toimuva pärast kannatama. Sportliku ettevalmistuse poolelt pole jäänud küll midagi tegemata. Võib olla mõnedes laagrites ei käidud enam nii suure koosseisuga ja siin-seal tõmmatakse kulusid kokku, aga see on normaalne. Eks tegelikult on ju rahastamine meie endi kätes. Kui tulemused paranevad, küll siis finantsi juurde leitakse," rääkis Sjusjoenis parima eestlasena 15 km vabatehnika distantsil 35. koha saanud suusamees.

"See häirib, kui meie kohta öeldakse ajakirjanduses, et me pole mingid tippsportlased. Kui meil on koondises ikkagi mitmed mehed, kes sõitnud tiitlivõistlustel kümne hulka, ei saa sarnaseid väljaütlemisi adekvaatseteks pidada."