Norra antidopingu agentuuri esindaja Britha Rökenesi sõnul võib tippsuustaja minna koheselt võistluspausile, isegi kui tema üle veel kohut pole peetud. See oleks talle kasulik siis, kui talle määratakse Rahvusvahelise Suusaliidu (FIS) poolt ükskõik mis pikkusega keeld ja lubaks tal võimalikult ruttu võistlusradadele naasta, kirjutab NRK.

"Johaug on võtnud seisukoha, et tema pole milleski süüdi. Võistluskeelu vastu võtmine tuleks kõne alla, kui talle oleks süü osaks pandud, seega pole tal veel vaja keeldu kandma hakata," selgitas norralanna advokaat Christian B. Hjort.

Kas hiljem on võimalik ümber mõelda, kui protsess edasi läheb? "Jah, sellistes otsustes pole kunagi midagi lõplikku. Alati saab ümber mõelda, kui uusi asjaolusi ilmneb."

Kas see juhtum võib vaibuda ja minna edasi pika aja pärast? "Peame olema valmis võimalusteks, mida olemasolevad reeglid meile pakuvad, see on selge. Aga Therese Johaugi jaoks oleks vajalik, et lõplik otsus tuleks nii ruttu kui võimalik," lisas Hjort.

Johaugi isa Thorvall Johaug ütles ajalehele VG, et dopingukütid peaksid jahtima pettureid, mitte tema tütart. "See ei ole see, millega dopingukütid peaksid tegelema. Nad peaksid tabama pettureid. See ei ole hea," sõnas Thorvall.

Thorvall lisas, et pole tütrega pärast neljapäeva õhtut ühenduses olnud, kuid Therese olevat pärast emotsionaalset pressikonverentsi aja maha võtnud. "See mõjutab teda kohutavalt. Aga ta rahunes eile maha. Arvan, et see oli hea, et ta endast kõik välja lasi," kommenteeris isa Johaug suusataja nutmist ajakirjanike ees.