Juba 2010. aastal oli kuulda, et Tai Olümpiakomitee on andnud omapoolse nõusoleku kuulsale viiuldajale Vanessa-Maele, et ta saaks 2014. aasta Sotši taliolümpial riiki mäesuusatamises esindada.

Nüüd võtabki muusik aja maha ning plaanib osaleda vähemalt viiel rahvusvaheliselt tunnustatud võistlusel, et taliolümpiale kvalifitseeruda.

"Inimesed on väga üllatunud, kui mind suusatamas näevad - klassikaline muusik, orientaalset päritolu, kes on terve elu linnas elanud," sõnas Mae Reutersile antud telefoniintervjuus. "Kuid see on mu unistus ning olen tahtnud suusatajaks saada juba sellest ajast saati, kui olin 14-aastane," lisas ta.

"Olen alati tahtnud Taid esindada, sest see on miski, mida ma pole kunagi saanud eriti esile tõsta - tailaseks olemist. Mu isa, nagu ka paljud teised tailased, ei ole kunagi suusatanud, kuid ta on väga õnnelik, et ma seda teen ning samuti toetab mind Tai Olümpiakomitee," rääkis Inglismaal üles kasvanud 32-aastane Mae, täisnimega Vanessa-Mae Vanakorn Nicholson, kelle ema on hiinlane ning isa tai rahvusest.

4-aastaselt suusatama hakanud Mae tegi oma rahvusvahelise debüüdi muusikamaailmas juba 10-aastaselt, seega jäi suusatamine tema jaoks pikaks ajaks tagaplaanile. 2009. aastal kolis ta aga Šveitsi alpidesse, et asuda tõsisemalt treenima ning loodab tänavu aprilli lõpuks oma esimese võistluse edukalt lõpetada.

"Mul ei ole mingeid ebarealistlikke ootusi - ma ei unista poodiumist ega isegi esimese saja sekka jõudmisest. Alati on ka võimalus, et ma vigastan ennast, kuid elu on lühike ja tuleb lihtsalt teha, mida tahad. Olümpiale pääsemine oleks mu unistuse täitumine," sõnas Mae.

Rahvusvahelise Suusaliidu kinnitusel on Mae üks viiest Tai sportlasest, kes omavad kvalifitseerumise korral õigust taliolümpial osaleda. Seni on ainsa Tai sportlasena taliolümpiamängudel startinud USA-s resideeruv Prawat Nagvajara, kes osales 2002. ja 2006. aastal OM-il.

Niipea kui taliolümpia seljataga, plaanib naine uuesti muusikale pühenduda ning uue albumi kallal töötama hakata.