Õhulennu ajal tasakaalu kaotanud ning seejärel selja ja pea peale maandunud austerlane kaotas hetkeks meelemärkuse, kuid oli peagi taas ärkvel ning võimeline arstidega rääkima.

"Ta sai õnneks liigutada oma käsi ja jalgu. See on väga oluline," sõnas Austria meeskonna füsioterapeaut Herbert Leitner. "Ta küsis minult, mis juhtus."

27-aastane Morgenstern viidi helikopeteriga Salzburgi haiglasse, kus ta jäetakse esialgsetel andmetel intensiivravisse kolmeks päevaks.

Suusahüppaja ametliku Twitteri info kohaselt on ta saanud peavigastusi ning põrutanud kopse, kuid püsib jätkuvalt teadvusel ning on suhtlemisvõimeline.

Rahvusvaheline meedia kirjutab aga, et Morgenstern murdis suisa koljuluu. Uut infot avaldatakse austerlase kohta esmaspäeval.

Morgensterni jaoks on tegu juba teise tõsise kukkumisega käimasoleval olümpia-aastal. Vähem kui kuu aega tagasi Saksamaal Titisee-Neustadtis kukkudes murdis ta sõrmeluu, kuid see ei seganud tal kiiresti MK-sarja naasmist.

Esmaspäeval lõppenud Nelja hüppemäe turneel sai Morgenstern kaasmaalase Thomas Dietharti järel üldarvestuses teise koha.

Video tänasest kukkumisest: