Olümpiatalvel tippsporti naasnud 27-aastane venelane oli stardijärjekorras juba kümnes ja tuli seetõttu jääle konkurentidest tunduvalt varem, vahendab ERR Sport.

Pljuštšenko kava algas suurepärase neljakordse ja kolmekordse toe loop'i kaskaadiga ning kogu tema esitust iseloomustas tehniliste elementide suurepärane sooritamine. Punktisumma 90,85 jäi vaid 0,45 punktiga alla tema enda nimel olevale lühikava maailma tipptulemusele, mille ta püstitas Euroopa meistrivõistlustel Tallinnas.

Valitsev maailmameister Evan Lysacek esitas oma kava samuti puhtalt, kuid ta oli esikolmikumeestest ainus, kes ei kasutanud kavas ühtki neljakordset hüpet. Sellegipoolest edestab ameeriklane vabakava eel 0,05 punktiga jaapanlast Daisuke Takahashit, kes esitas eksimusteta originaalse ja omapärase kava.

Esikolmik libises lühikava järel konkurentidel selgelt eest ära. Neljandat kohta hoiab jaapanlane Nobunari Oda 84,85 punktiga ja viiendat Torino olümpiahõbe ning ka Tallinnas toimunud EM-il hõbeda võitnud šveitslane Stephane Lambiel, kes paistis silma suurepärase koreograafiaga.

Favoriitidest kõrbes täielikult 2007. aasta maailmameister Brian Joubert. Plaanitud nelja- ja kolmekordse kaskaadi asemel alustas ta hädise neljakordse hüppega. Hiljem lisandus veel kukkumine ja nii teenis ta vaid 68,00 punkti, mis jätsid ta vabakava eel pingereas alles 18. kohale.