End USA-s varjav endine Moskva antidopingulabori juht rääkis portaalile Inside The Games advokaadi vahendusel, et kardab oma elu pärast.

"Rodšenkov jääb elu aeg üle õla vaatama," ütles mehe esindaja Jim Walden. Ta nimetas Kremlit Rodšenkovi jaoks "väga sihikindlaks ja keeruliseks vastaseks".

Ühtlasi avaldas Walden, et Rodšenkovi lekitatud dokumendid, mille põhjal koostati McLareni raport ja mis eelmisest kuust alates on ka maailma antidopinguagentuuri (WADA) käsutuses, sisaldavad "tuhandeid ja tuhandeid ja tuhandeid" sportlaste nimesid, kes süsteemi varjus vabalt dopingut kasutasid.

Tõsi, paljud neist ei teinud sporti professionaalsel tasemel ning avalikkusele seetõttu nii palju huvi ei pakugi.

McLareni raportis väideti esialgu, et Venemaa riiklikust dopingusüsteemist said kasu üle 1000 sportlase.

Rahvusvaheline olümpiakomitee (ROK) otsustas eile Lausanne'is, et 2018. aasta Pyeongchangi taliolümpiale pääsevad vaid puhtad Venemaa sportlased, kes ei tohi kanda oma riigi nimetusega riietust ning neile ei lasta poodiumil ega ühelgi teisel tseremoonial Venemaa hümni. Ühtlasi keelustati Venemaa spordiministeeriumi ametnike sissepääs olümpiaalale. See kehtib ka endise spordiministri ja praeguse asepeaministri Vitali Mutko kohta.

Walden nimetas Mutko eemalejätmist "täielikult asjakohaseks". Ta lisas, et Rodšenkov oli 2014. aasta Sotši olümpia ajal Mutkoga riikliku dopinguprogrammi pärast igapäevaselt ühenduses. Pidevalt oli asjadega kursis ka toonane spordiministri asetäitja Juri Nagornõhh. Mõlemal mehel on ROK-i poolt peale pandud eluaegne olümpiakeeld.