Enne maja rahvale avamist lookles ukse taga mitmesaja inimese pikkune saba.

Venelased andsid vägevaid lubadusi: et olgu mängud Vancouveris kuitahes ilusad ja vägevad, Sotšis tulevad nad veel ilusamad ja vägevamad. Järgnes kiidulaul Venemaa sportlaste aadressil. Et kuigi olümpiamängude üks põhimõtteid see, et tähtis pole võit, vaid osavõtt, siis "meie omad" tulid ikka Vancouverisse ikka võitma.

Sealt edasi on loogiline, et nelja aasta pärast kodus võistledes võidavad nad veelgi vägevamalt. Loodan, et ma ei pane neid videoekraanilt esitatud sõnu vale mehe suhu, aga näo ning maneeri järgi võis ütleja väga tõenäoliselt olla Sotši mängude organiseerimiskomitee asepresident Sergei Suhhanov, kellest 2006. aastal sai Sotši aselinnapea OM-i korraldamise alal ning kes on varemgi vägevate lubadustega silma paistnud.

Vähem sõnakas polnud ka Vancouveris viibib korralduskomitee juht Dmitri Tšernõsenko, kes sõnas oma avalduses, et Vancouveris ei näidata ainuüksi kõrgtehnoloogilisi spordiobjekte, vaid ka Sotsi külalislahkust, kaasaegse Venemaa innovaatilisust ning rikkaid kultuuritraditsioone.

Igatahes olid ja on venelased kohal vägevate jõududega. Spordijuhid, valitsustegelased, endised spordikuulsused - näiteks Sotchi 2014 maja avapäeval andis autogrammitunni kolmekordne olümpiavõitja ning kümnekordne maailmameister iluuisutamises Irina Rodnina ning estraadiartistid
avaõhtul astus üles näiteks Dima Bilan.

Mitmekorruseline maja on täis tohutuid pilte tulevase olümpiapaiga kaunitest vaadetest, uhkeid ruutmeetreid võtab enda alla makett sellest, kuidas "kõik" välja hakkab nägema.

Avamistunnil lõid fuajees tantsu vene kaunitarid, veidi hiljem võttis laval hoo üles balalaikavirtuoos Dmitri Kalinin. Ning see info-, lõbu- ja propagandamasin töötab Vancouveris, otse sealse sealse olümpiaküla kõrval, olümpia lõpuni 28. veebruaril.