„Ühisstart on kahjuks minu jaoks üsna keeruline ja rohkem sobilik noorematele konkurentidele. Eraldistardist võinuks kindlasti heidelda medalitele, isegi kullale. Aga eks need on oleksid, päris selgust ei ole ja ei tule," lausus Veerpalu lennujaamas, tagasi tulles oma kuuendalt olümpialt.

Paljukordse tiitlivõistluste medalimehe kauaaegne füsioterapeut Lauri Rannama pidas Veerpalu Vancouveri võistluseelset seisundit heaks. „Oleks eelnevad treeningud kõik plaanipäraselt läinud, olnuks seis kindlasti parem. Salt Lake City ja Torino olümpia valmisolekuga võrreldes oli olukord natuke halvem. Kuid kokkuvõttes oli seisund ikkagi üllatavalt hea, ma isiklikult kartsin hullemat," sõnas Rannama lennujaamas Delfi Spordile.

Veerpalu ise seisundi üle ei kurtnud. „Selliseid mini-asju oli, mis jäid tegemata ja mida oleks tahtnud võib-olla paremini teha. Ent ettevalmistuse lõpus saime ilusti järje peale ja enestunne olümpial oli juba hea. Varasemate olümpiatega on raske võrrelda, kuna ühisstardist sõit ei anna seisundist täit pilti."

Nooremate koondisekaaslaste olümpiavõistlust hindab Veerpalu nii: „Eks väikeseid tagasilööke oli. Samas, mina käisin ka pika tee läbi enne kui õppisin end paremini tundma ja medalikonkurentsi tõusin. Pidevalt oli suurvõistlustel häda tervisega, jäin kergelt haigeks ja eks need vajalikud kogemused aastatega tule. Tasub edasi üritada. Kindlasti on nii mõneski noores mehes suurvõistluste medalimehe ainest, tuleb vaid leida endale sobib variant ettevalmistuseks."

Enda õige mudeli suurvõistlusteks valmistumisel leidis Veerpalu koos treener Mati Alaveriga ehk Nagano olümpiahooajal. Edasine on olnud lausa muinasjutuline edu, mis pannud ka kõige suuremad konkurendid kukalt kratsima. Sisuliselt pole pärast seda olnud ühtegi tiitlivõistlust, kus Veerpalu jäänuks suurest mängust kõrvale.

„Me oleme pea alati suhteliselt rahulikult võtnud teisi võistlusi ja valmistunud kindlaks jõuprooviks. Eks me mõnel aastal püüdsime ka maailma karika etapivõite ja siis oli näha, et ikkagi ei suutnud vormiteravikku hoida päris lõpuni. Kergeid tagasilööke on ikka olnud," jääb Veerpalu endale omaselt tagasihoidlikuks.

Sel hooajal meelepäraseid sõite Veerpalul enam pole. Aga enese rahustuseks mõned stardid ta teeb. „Sel nädalavahetusel võistlen Lahti MK-etapil suusavahetusega sõidus ja kui saame meeskonna kokku, siis sõidan teadet ka."