Kulmar kuulus sõjaeelse Eesti paremikku 200 m ja 400 m jooksudes, kuid lisaks spordile kogus tuntust klaverimängijana. Pianistina oli ta oodatud esineja nii restoranides, kõrtsides kui kinodes. Tema kohta kirjutati ikka, et kui tal jätkuks vaid spordile rohkem aega...

"Igal pool olen klaverit mänginud: Glorias, Kuldlõvis, isegi Estonia teatris. Kinodes käisin filmidele muusikat peale mängimas. Istusin rõdul klaveri taga ja vaatasin silmanurgast alla saali, mis kinolinal toimub."

Spordialadest oli tema lemmik kergejõustik, ükski teine ala ei istunud.

"Ainult siis, kui venelased sisse tulid, pidin ka suusatama. Neil oli mingi sõjalis-sportlik programm töö ja võitluse nime all. Pidin siis suuskadel Pirital mäest alla laskma," räägib Kulmar, kes 1950-ndatel alustas insenerina tööd Vancouveris.

Viimastel aastatel võistles ta üle maailma edukalt mitmetel masterite võistlustel, ka Eestis. Oma viimased MM-medalid teenis Kulmar veel 1998. aastal Jaapanis.

Elupõline Kalevi seltsi liige on selle perioodi ka hoolikalt talletanud, andes oma arhiivi praegu Vancouveri Eesti Arhiivi hoolde.