Kanadalaste kaotus tähendab, et neil tuleb play-offis kohtuda Saksamaaga. Veerandfinaali pääsu korral kohtutakse aga kohe Venemaaga.

Ülejäänud veerandfinaalides lähevad vastamisi Rootsi - Slovakkia või Norra, Soome - Tšehhi või Läti ja USA - Šveits või Valgevene.

Mängu käik:

Juba avakolmandiku 41. sekundil läheb USA Brian Rafalski väravast juhtima. Eric Staali ajal 8,53 visatud värav tegi seisuks 1:1, kuid Rafalski oli juba 23 sekundit hiljem taas resultatiivne ja USA juhib esimese kolmandiku lõpuks 2:1.

Teise kolmandiku alguses suudab Kanada koondis viigistada — 24. minutil vormistab Dany Heatley seisuks 2:2. Kolm minutit enne teise kolmandiku lõppu saab värava kirja Chris Drury, USA juhib 3:2. Sellel seisul minnakse ka vaheajale.

Viimase kolmandikul 48. minutil kasutab USA tulemuslikult arvulist ülekaalu — Jamie Langenbrunner viimistleb seisuks 4:2. Kanada suudab lõpuks samuti arvulise ülekaalu realiseerida. Sidney Crosby värav annab tulemuseks 4:3, kuid mängu lõpuni on jäänud vaid kolm minutit. 40 sekundit enne lõppu suunab aga litri väravasse hoopis Ryan Kesler ning võitjas pole enam kahtlust.

Statistikat vaadates ei saa kanadalasi süüdistada, et nad poleks üritanud, sest USA väravavaht Ryan Milleril (18+ 11+ 13=42) oli rohkem tööd kui Kanada Martin Brodeuril (4+ 12+ 1=17).